Etusivu

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Myrskyratsastus

(Kuvat ovat jo seuraavalta päivältä:)

                                                 
                                                   Lakua kutittaa ;)


                                         
                                           Tarkkana kuin porkkanat


                                          Puska-muulin profiilia <3
Mamma kirjoittaa:

Tänään pääsin vihdoinkin ratsastamaan Ellan kanssa. Miten viikko tuntuukin nyt niin pitkältä ajalta? Ennenhän pääsimme ratsastamaan aina vain kerran viikossa.

Uskomatonta, mutta huomasin jännittäväni ratsastamaan lähtemistä melko lailla. Luulen, että jännitykseni johtui siitä kun Ella ja Jenna kävivät viimeksi maastoilemassa pitkän lenkin niin Laku innostui taas hiukan liikaa. Se oli laukannut hiukan pidemmän pätkän kuin Ella olisi halunnut, mutta ei kuitenkaan ryöstänyt ja tullut kotiin saakka. Tiedän, että  eihän tuossa nyt oikeasti ollut mitään ja saahan sitä nuori poika nyt hiukan innostua jne. Kehitin kuitenkin näppärästi itselleni tässä tapauksessa  "kärpäsestä härkäsen". Ihmisen mieli on siitä vinkeä peli kun se päättää suurennella jotain asiaa niin  järjellä ei ole enää mitään sanomista asiaan.

Oli todella tuulinen ja melkein myrskyinen keli. Tämä myöskin toi oman jännitysmomenttinsa ratsastukseen. Mahdottoman kovat myrskytuulen puuskat saivat tavarat lentelemään ja joka paikasta kuului ylimääräistä kolinaa. Yritin vakuutella itselleni, että kaikki menee hyvin ja jännittäminen vain pahentaisi asiaa. Laku oli laitettaessa yhtä mussukka kuin ennenkin joten  jännitykseni ei saanut mitään mahdottomia mittasuhteita. Eikö olekin mielenkiintoista miten eläimen hoitaminen harjaamisineen ja silittelyineen rauhoittaa ja saa ihmisen rentoutumaan? Lämpimän kyljen silittely ja yhteiset nuuskuttelut saivat myös minun mieleni rauhoittumaan ja olon tuntumaan rennommalta. 

Bellalla on (taas!) kiima ja se on omaan tapaansa hiukan kiukkuisempi laitettaessa. Vähän pitää venkoilla satulaa laittaessa ja nostella päätä kun laitetaan suitset. Ella laittoi neidin valmiiksi rauhallisesti ja välittämättä kiemurteluista. 

Ennen selkään nousemista testailimme hiukan hevosiamme. Teimme "johtajuusharjoituksia" tarhassa.  Harjoittelimme peruutus- ja väistämisharjoituksia taluttaen. Tarkoituksena siis saada hevonen väistämään johtajaa mahdollisimman pientä painetta hyväksi käyttäen. Nämä tehtävät onnistuivat hyvin emmekä käyttäneet niihin kauaa aikaa. 

Nousimme selkään ja lähdimme ratsastamaan. Hevoset toimivat hyvin ja reissu oli oikein mukava. Turhaa siis jännitin ja pelkäsin etukäteen. Emme ratsastaneet kauaa, koska minä poltin eilen jalkani ja jalkapöydässäni on super suuri rakkula (tämä on kokonaan toinen tarina) eikä siinä jalassa kärsi pitää kenkää. Ratsastamaan kuitenkin piti päästä edes vähän ;). 

Bellan haava on parantunut tosi hyvin ja huomasimme ettei se ontunut tai varonut jalkaa ollenkaan. Toivottavasti ratsastus saa nyt jalan imusuonet hyvin toimimaan ja se pienikin turvotus jota jalassa on häviää. Illalla vielä laitoimme haavaan puhdistusainetta ja suihkutimme tervalaastaria ettei ötökät tongi haavassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti