Etusivu

tiistai 17. toukokuuta 2011

Sadesäiden armoilla

Mamman kirjoitusta

Ella vääntää banneria blogiin eikä ole sen vuoksi päivitellyt tekstejä. Paljon on kuitenkin taas tapahtunut joten täytyy jonkun niistä teillekin kertoa.

Olemme maastoilleet paljon metsäautoteillä ja kotimme ympäristössä. Ella on hienosti "hitsautunut" Bellan kanssa ratsukoksi. Ylpeänä seuraan niiden touhuja ja etenkin Ellan taitoa reagoida Bellan kujeisiin. Tammalla on selvästi välillä omaa tahtoa ja Ella osaa rauhallisen päättäväisesti luotsata sen tilanteista toiseen. Niiden yhteinen taival on vasta alussa ja nyt onkin tärkeää luoda turvallinen ja luottamuksellinen suhde tulevaisuutta varten.

Laku on osoittanut hiukan kuumumisen merkkejä viime ratsastuskerroilla. Olemme tarkoituksella laukkailleet paljon ja antaneet heppojen hiukan revitellä ettei ratsastusreissut kävisi liian tylsiksi. Lakun kanssa joutuu olemaan aika tarkkana siinä ettei anna innostuksen mennä yli. Heti kun huomaan, että poika kääntää riehu-vaihteen päälle niin hiljennän ja "kokoan" kaverin takaisin ruotuun. Aivan täysin en siihen vielä luota vaikka ne jarrut ovatkin aina löytyneet. Jotenkin tuntuu silti, että siinä ja rajalla on välillä mennään.  Täytyy vain pitää huoli, että kotiinpäin tullaan rauhallisesti ja  tyhmiä riskejä ei kannata ottaa. Uskon että ajan kanssa poika ansaitsee luottamuksensa.

Bellalta lähti taas kenkä. Tälläkertaa toisesta etukaviosta. Harmittaa kyllä, mutta ei auta muu kuin huolehtia kenkä takasin. Nyt jos jollain olisi takomiseen hyviä apuvinkkejä niin olisivat tervetulleita.

Eilen ja tänään on ollut sadepäiviä. Vettä on tullut tosi paljon ja hevoset ovat olleet jotenkin hermostuneita ja kiukkuisia koko eilisen päivän. Sadekohan se niin harmittaa? Tontin laidalla liikkuu paljon hirviä ja ajattelin että nekin voivat pelottaa hevosiamme. Laajensin tarhaa pellon laidalle koivikkoon saakka, että mukavan suojaisaa aluetta olisi mahdollisimman paljon. Laitoimme myös sadekatoksen koivikon keskelle. Eivät nuo hepat siellä ole vielä paljoa aikaansa viettänyt. Peput vierekkäin tojottavat sadesäässä. No, lämmintähän nyt toisaalta on.

Parempia säitä odotellessa.

1 kommentti: